Nem tudom romano !

Ma uit si ma minunez de maghiarii din Romania !

Traiesc in saracie cu steagul secuiesc la poarta, iar daca vrei sa cumperi sau sa vinzi cuiva de la/de etnie maghiara, vei constata simplu ca nu poti.

Saracia le bate la usa, dar sint mindrii de steagul lor. De acord, este al lor, nimeni nu l-il ia, dar ce te faci cu saracia, ca este a lor, din cauza lor. Cum bine zicea un ruminas de al nostru, nimeni nu va investi intr-o zona unde sint tulburari etnice, si mai ales politice, Romania nefiind intimplator asimilata cu o tara neguvernabila, avind in vedere tulburarile politice din ultimul an, 2012.

Va veni oare cineva sa investeasca intr-o zona in care romanul sau maghiarul nu vinde/cumpara de la celalalt, singura certitudine fiind falimentul ? Cu certitudine ca nu va fii atit de inconstient, si va pleca mincind pamintul, indiferent cit de mic este salariul pe care il va plati, si cit de calificata este mina de lucru.

Am fost zilele trecute in zona. La o benzinarie unde am oprit sa alimentez, mi-a placut sa ciorovaiesc cu un maghiar, chiar a fost ” fain” ! Mai rar, pentru ca de obicei sint suspiciosi si nu stau de vorba, cel mult strictul necesar. M-am intrebat daca era cumva vorbaret pentru ca lucra la o benzinarie, si pe sef, roman ori maghiar nu-l interesa decit profitul, indiferent de la cine vin banii. Eu sper ca nu !

Revenind, totusi , daca maghiarii sint satui de saracie pentru ca politicienii lor isi fac plinul pe spatele lor, de ce nu fac ceva in acest sens ?! Nu stiu, sa-i dea jos din functiile lor, ca doar ei ii voteaza, noi nu !

Sau poate nu s-au saturat, inca mai pot duce !

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s