Tiganul care a murit lovit de tren !

Mai, fratilor ( zic asta bagind mina in buzunar si dind cusma pe ceafa ), a murit tiganul lovit de trenul vietii.

Sa vedeti acum dixtractie, tiganeala si iesiri la rampa a altora, pentru ca locul mortului trebuie luat de cineva, doar nu o sa ramina asa, un scaun gol, nu ! Acum este momentul, pentru sa zicem SRI, DNA si altele asemenea, sa inceapa sa-i ia la ochi pe toti cei care s-au ” ingramadit ” sa-si plateasca impozitele, taxele, si culmea mai au bani si pentru aur, Bentley, RR, Ferari si tigancile lor.

Am tot cautat zilele acestea, nu stirile pentru ca sint aceleasi ( o balabusta neagra si-a bagat sula si caciula in ele de reguli, s-a pisat pe toti, si a sfirsit sub rotile trenului ) ci comentariile din subsolul stirilor. De fiecare data cind cineva spunea de rau de mortul zilei, aparea un comentariu de genul ” si tu o sa mori in chinuri, o sa vezi ” sau ” sa vezi ce o sa patesti „, si altele asemenea. A ajuns tiganul imparat in Romania de-ti vine sa-ti bagi pula in ea de tara. Sa vezi acum circulatie oprita, calesti cu cai, fara cai, tigan pe cal, sub cal, focuri in fata curtii mortului zilei, care mai de care mai slugarnic, care mai lingator in dos, rime si licurici cu sclipici.

Dar, lipseste omul zilei, mister Jiji. Sa vezi acum  motiv sa bage in instanta o cerere de invoire din puscarie ca trebuie sa mearga la mortul zilei ( vorba este a lui Banciu, nu a mea, dar este beton ) la catafalc si la cimitir, sa boceasca el. Sa vezi acum bocitoarele mai de soi, platite cu bani grei sa dea din burdihane, si care vor urla din toti rarunchii. S-o vezi acum pe Firea, aia a lui Padelica, primarele de Voluntari, cum ii vor sari titele din decolteu cind va plinge de mama focului ca a murit mortul zilei.

Toate comentariile de pe teve ale oamenilor intervievati au fost de genul ” super baiat „, ” de caracter „, ” de zahar „, ” sa-l pui la rana „. Sa va futa ciini de labe triste si borite. Cum cacat baiat bun, de zahar, sa-l pui la rana cind el se pisa pe toata lumea, inclusiv pe voi.

Revenind din momentul de nervozitate, ma gindesc acum daca va avea de suferit economia locala, avind in vedere ca era unul din cei mai bogati oameni din comuna. Nu cred, pentru ca asa cum nu a respectat o regula simpla de circulatie, aceea de a nu trece peste calea ferata cind sint coborite barierele, asa nu a respectat nici legea comerciala in vigoare, si toate afacerile lui au iz de nelegal, si neplata de impozite si taxe. In schimb vor suferi cei ramasi in viata pentru ca nu mai au tovaras de matrapazlicuri si smecherii, mai putin cei care aveau datorii la mortul zilei, si care probabil vor crede ce vor scapa de ele.

Lucrurile, cred eu, sint simple. A stat mortul zilei la poarta asa, ginditor, si ce si-a zis, da-i in cacat pe astia care respecta regulile si care stau la coada sa plece la serviciu ( ia uite prostii, sa duc la serviciu, ha-ha-ha ). Eu sint atotputernic, am bani, am toale, ghiuleane, am balabusta mare cit china, ma doare undeva de prostii astia, care respecta regulile. Numai ca Dumnezeu a vrut sa arate celorlalti altceva : trufia nu exista decit pentru cei morti si/sau puscariabili.

Variantele de lucru sint doua : prima, a fost sinucidere, a doua bagatul pulii prin urechile acului. Eu cred ca a fost a doua varianta, la durut pe el undeva de reguli. ( si asta nu pentru a avea subiect de scris !). Daca vrei sa te sinucizi, atunci cind ai bani, o faci asa rafinat, ca ai cu ce, timp si idei multiple. El a vrut sa arate pentru a nu stiu cita oara, pentru ca nu era prima oara cind facea acest lucru, cit de smecher este el, si ca regulile sint ale lui, face ce vrea, cum vrea, iar prosti care stau la coada, lasa-i sa stea acolo, ca asa merita.

Acum, ca o sa fie sindrofie mare, se vor duce Udrea, Vanghelie, DeDe-ul lui Felicia, ca doar „este de ai lor”. Acum ar trebui televiziunile sa se duca sa filmeze coloanele de masini pe care nici nemti, nici italieni sau americani avuti nu le au. Tare ar fi se le dea prin satelit sa vada si vest-europeni ce inseamna sa fi tigan in Romania, si unde sint banii din buzunarele/bancomatele nemtilor, francezilor, englezilor. Pina acum urlau toti vest-europeni ca ii marginalizam pe tigani, ca ii punem la colt, ca nu avem grija de ei, ca sintem lipsiti de sentimente umane fata de semenii nostri de culoare si limba diferite. Acum cind pelagra si lacustele negre s-au extins in Europa, sint depasiti, ii trimit inapoi la origini, nu-i mai mingiie pe crestet cind le curg mucii, sint oripilati.

Sa vedem cine-si va aroga rolul de organizator de inmormintare a mortului zilei, pentru ca acela va dori cel mai mult sa-i ia locul in ierarhie, sa stea in fata cazanului fumegind, avind dreptul sa scurme in foc.

Numai ca atunci cind va vrea sa treaca printre barierele inchise, garantez ca va stringe din buci pina la limita sa-i intre in cur chilotii negrii de atita purtat.

Ati vazut vreun roman sa-l plinga pe mortul zilei ?! Vorba unui comentator din subsolul unei stiri despre mortul zilei : „pacat de locomotiva! „.

Am incheiat citatul.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s