Topola – mai aproape decit ne dam seama !

Am fost si anul trecut si anul acesta la vecinii nostri, bulgari, pe litoralul Marii Negre, scris cu litere bolduite, pentru ca adevaratul litoral este acolo. Pentru cei care nu stiu, Topola este linga Kavarna, la 30-35 km de granita cu Romania, mergind pe la Vama Veche.

De cum am iesit din Romania, socant, am vazut soseaua si ma minunam ca atunci cind am vazut prima oara coca-cola. Frumos, lin, fara prea multe gropi ( erau citeva, dar nici pe departe cite sint in 100 m in Romania ). Am avut parte si de o exeprienta rara as putea spune eu. Rulind pe sosea, era mai-mai sa dau cu masina peste o broasca testoasa care traversa alene soseaua. Am avut un moment in care am vrut sa opresc sa o iau sa o traversez eu, dar au venit prea multi din spate si aveam ceva viteza. Chiar imi faceam mustrari de constiinta in zilele care au urmat ca poate vreun bezmetic a dat cu masina peste ea. Tot drumul de intoarcere am scrutat soseaua cu inima strinsa sa vad daca a dat vreo masina peste broasca testoasa, dar nu am vazut nici o urma.

Revenind la Topola, am fost placut impresionat de ceea ce s-a facut acolo. Cred eu ca pe acest platou un dezvoltator a construit o multime de cladiri cu apartamente, garsoniere, etc, cu gindul de a le vinde, dar criza i-a cam stricat planurile, si astfel pentru a nu pierde investitia, s-a gindit sa o bage in circuitul turistic.

Apartamentul in care am stat foarte frumos, mare, doua camere, bucatarie utilata, balcon cu vedere la apus, deasupra marii. Ce mai, extraordinar, si nu atit de opulent si ostentativ cum se mai intimpla la turci.

In fiecare zi se facea curatenie in camere, si demn de retinut, partea aceea de cladire era de 4*. Fiiind construit pe un platou, pentru a ajunge la mare trebuia sa parcurgi un drum amenajat, foarte pitoresc, cu bancute pentru odihna din loc in loc, cu luminite, pietre alb-galbui pentru a marca drumul, cu indicatoare, si cu un platou la jumatatea drumului, special sa vezi apusul.

Ajungeai la mare si constatai ca apa din Marea Neagra poate fi si albastra si limpede, fara alge, ginganii, tigari, cutii de bere si altele asemenea.

In ce priveste mesele, offfff, mult prea multa mincare, pentru mult prea multi romani hamesiti, care m-au dezamagit. Citez ” daca este aici inseamna ca este gratis si deci pot sa iau cit vreau, si la pachet „.

Poate poti sa mai iei un fruct pentru tine, pentru copil ca iti poate cere, dar sa pleci cu tava este cam mult, chiar si pentru subnivelul nostru.

In concluzie, pot sa spun ca sejurul petrecut a fost unul placut, intr-un loc nou, curat, cu siguranta l-as recomanda, in contrapartida cu litoralul romanesc.

PS. nu fac reclama pentru bulgari, turci, francezi sau pentru locurile pe care le voi descrie din peregrinarile mele, dar imi doresc sa pot face acelasi lucru pentru litoralul romanesc.

Plecarile mi-au fost organizate de cei de la Adventure Travel – http://www.adventuretravel.ro, http://www.reduceri-sezon.ro, pe care ii recomand la rindul meu.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s