Romania low cost !? Cit de low cost ?

Am avut parte de o saptamina plina.

Am testat sistemul medical pe pielea mea intr-un spital, unde stropii de singe sau alte materiale organice zaceau linistite pe pereti, ca harta de pe cersaf. Cu acesta ocazie am constat ca poti lua masa in oras gratis. De precizat ca era intr-o zi de vineri.

In salon , daca se poate numi asa rapciuga aia de cotineata, am gasit o persoana care se internase pentru citeva zile sa-si faca investigatii medicale ( clisma, colonoscopie, ce mai, de toate, pentru toti! ). Mai facuse si clisma si colonoscopie cu citeva zile inainte, dar, ce dracu, daca sistemul  o permite, de ce sa nu mai bage inca una, ca cine stie, daca schimba astia sistemul s-ar putea sa nu mai apuce. Ehei, si asa cum ziceam, la intrebarea adresata de o … sincer nu stiu ce/cine era persoana purtatoare de carucior cu mincare ( fara rautate, desi ducea caruciorul de mincare, arata duduia parca acum se terminase holocaustul ; probabil era special pusa sa-ti taie pofta de mincare !) cine doreste sa manince, eu am refuzat, iar persoana i-a transmis ca se duce sa intrebe daca poate minca, probabil un medic. A revenit in scurt, putin grabit sa nu plece holocaustul cu crapelnita, a dat comanda de amindoua Taica! de amindoua, si desert daca se poate si binevoiti ! ( o nefiltrata era si ea indicata, dar nerecomandata ). Fu servita persoana rapido, rapido, ca nu se stie cine este si ce hram poarta ( prieten cu sefu’ sau nu ). A mincat personajul acesta, mai bine zis a crapat in el, si brusc si-a adus aminte ca, vai, profesorul, ( cum care ?, in fiecare spital exista un profesor in fata caruia toata lumea sta piatra, mai-mai sa lesine ! ) vine tocmai luni, si cine stie pe la ce ora. Si-a zis persoana respectiva ca decit sa stea in spital tot sfirsitul de saptamina, daca tot a mincat in oras, poate sa mearga acasa cu burta plina.

Revenind la saptamina plina, avind in vedere cotineata, am dat bir cu fugitii si am iesit din spital cit ai zice infectie. Daca gaseam niscaiva napalm sau kerosen, eu furnizam chibritul !

Mi-am pus intrebarea cit de jos se va putea cobori romanul. Cind face cumparaturile, cumpara cit mai ieftin, fara a se uita ca in loc de ciocolata primeste o pasta inchegata cu gust de ciocolata ( apropos, exista intr-un cash&carry bautura alcoolica cu gust de : votca, tuica, wiskey, gin, rom si altele ), care n-are nici o legatura cu ciocolata ; si asa mai departe cu toate celelalte produse. Personal am refuzat sa mai cumpar orice produs semi sau preparat, prefer sa le prepar eu in casa, internetul este plin de sfaturi . Chiar as vrea sa stiu cit de jos poate fi coborita stacheta, si cit de jos sintem dispusi sa ne coborim. Inteleg si sint alaturi de cei saraci, care din diverse motive nu au bani, nu la ei ma refer in acest post. Ma refer la cei care isi permit sa mearga la un supermarket, si in loc sa isi ia cu ei si creierul, merg cu citiva neuroni la plimbare .

Mergeti oriunde in concediu, si acolo unde sint romani ( mai multi de 20 ), chelnerii si fetele care servesc la masa zimbesc pe furis, un pic condescendent, ca ei nu sint asa ! Trist si cel putin adevarat !

Dam vina pe criza pentru lipsa noastra de educatie, brutalitate, lipsa de bun simt, ca nu sint bani, ca nu avem timp. Posibil, dar putin probabil ! Nu ne costa bani sa avem bun simt, cartile sint din ce in ce mai ieftine acum in era internetului ( se vind la kilogram ). Doamne, ce mai povesteam cind eram copii cartile citite, ne lua ore intregi, ne prindea noaptea in fata blocului, vara !

Ce nostalgie vine furtunos, din spatele vietii mele !

PS. Aplicarea regulilor este primul pas !

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s