Cind ati fost ultima oara intr-o vacanta in Romania ?

Sper ca acest post sa nu-mi atraga critici cu privire la turismul romanesc.
Intotdeauna mi-am pus problema ” de ce m-as duce intr-o vacanta in tara ?”, intrebarea fiind adresata cu precadere celor care se duc pe litoralul romanesc.
In ce priveste vacantele la munte situatia este putin diferita, motivat poate si de faptul ca, in functie de locatie, oamenii sint diferiti, dar in ce priveste litoralul romanesc, nu cred ca imi ajunge o saptamina sa scriu.
Cind vorbesc de vacantele la munte in tara, daca stam sa privim cu ochi critic vom constata ca lucrurile sint mai bune, oamenii sint primitori, conditiile mai bune, desi metehnele romanesti isi spun cuvintul, dar intr-o proportie mai mica.
Referitor la mare, desi nu am mai fost de mult pe litoral, si cu atit mai putin m-as duce acum cu campania LAND OF …., conditiile sint execrabile, toti sint pusi pe japca, riscul sa pleci cu o boala de stomac sint ridicate.
In aceasta vara ( 2009) am avut o discutie cu o persoana care urma sa plece in detasare de serviciu pe litoral, cu atributii de control, si care, avind in vedere experientele anterioare, m-a sfatuit sa nu fac aceasta greseala. Chiar „glumea” la un moment dat, si-mi spunea ca in nici o situatie, daca ajung cumva pe litoral, sa nu pun gura pe prajiturile/dulciurile care se prepara „oriunde” pe litoral. Am intrebat de ce, si mi-a raspuns ca fie sint exorbitant de scumpe, fie facute cu produse expirate/stricate sau in cel mai bun caz cu renumitele E-uri.
Si totusi oamenii se duc pe litoral. Probabil ca pe litoral, vara bate „ora”mondenitatilor, si ziarele de scandal scriu ce a mai facut cutare si cutare.
Ma intreb daca nu sintem contemporani cu Caragiale, cu atitea Chirite afisate in stil porno ? Diferenta nu este decit in mutitudinea(???!!!) de haine, diferite de la o epoca la alta, desi menirea lor a fost intotdeauna sa fie date jos.
DE CE ?

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s